top of page
  • Szerző képeZaida Inez

Spárgakrém leves

Ma egy klasszikus spárgakrémlevest készítettem. Mint már korábban említettem, ez az egyik kedvenc zöldségem😊 A belőle készült leves nagyon krémes, mégis könnyű. Tökéletesen passzol ehhez az időhóz. Ez most egy olyan verzió, amiben tejszínt és vajat használtam🥛🧈 de könnyen lehet vegánosítani, ha kicseréljük a vajat olíva olajra, a tejszín helyett pedig használhatunk előzőleg beáztatott natúr kesudiót🌱 Nagyon finom volt az épp frissen készült ropogós kovászos kenyeremmel🥖 Nemsokára annak is megosztom a receptjét 🙂👩🍳 A receptből 4 kicsi, vagy 2 nagy adag lesz 😋 Készítsétek el, és meséljétek el milyen lett 🤗 💕


Hozzávalók


Elkészítés


A shalottát és a fokhagymát apróra vágjuk. A spárga alsó fás harmadát és a fejét levágjuk. A fás és a középső részt 1 cm-es darabokra aprítjuk.


A fele vajon megdinszteljük a fele shallottát és a fele fokhagymát. Hozzáadjuk a fás végeket, sózzuk és pár percig kevergetve dinszteljük. Felöntjük a fehérborral, picit hagyjuk hogy elfőjön az alkohol, majd mehet bele a víz és a kakukkfű. Ezt az alaplevet kb. 10 percig gyöngyözve főzzük, majd átszűrjük.


A vaj másik felén megdinszteljük a maradék hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a spárga felaprított középső részeit. Azt felöntjük az alaplével és pár perc alatt puhára főzzük. Vigyázzunk, nehogy sokáig főzzük, mert elveszíti a színét. Mehet bele a tejszín reszelt citromhéj és bors. Jól összeturmixoljuk és vajon megfuttatott spárgafejekkel tálaljuk.




A recepthez tartozó bevásárlólistát itt tudod elérni:



Group 135 (1).png
ALDI logo good.png
facebookIkon.png
instagramIkon.png
youtubeIkon.png
pinterestIkon.png
tiktokIkon.png
faceRecept.png
faceSüti.png

© 2021. ROKSH

bottom of page