top of page
  • Szerző képeROKSH

Macaron



Hozzávalók


15 dkg mandulaliszt

15 dkg porcukor

5,5 dkg pihentetett tojásfehérje

15 dkg porcukor

3,8 dkg szénsavmentes ásványvíz

5,5 dkg pihentetett tojásfehérje


Elkészítés


1. Minden alapanyagot készítsünk elő, mérjünk ki.


2. A mandulalisztet és az egyik adag porcukrot szitáljuk át, majd töltsük egy konyhai robotgépe. Daráljuk át az alapanyagokat alaposan, hogy egyneművé, lisztszerűvé váljanak. Az egyik előre kimért pihentetett tojásfehérjét adjuk a lisztes keverékhez, ha színes macaronokat szeretnénk az ételfestéket is most adjuk hozzá! Keverjük el alaposan egy keverőlapát segítségével.


3. A másik adag porcukrot és a vizet töltsük egy lábosba. Főzzünk belőle szirupot. Forraljuk egészen 118 ºC-ig.


4. Amikor a szirup 115 ºC-os, verjük fel a másik adag tojásfehérjét. Nem kell teljesen kemény habbá verni. Lassan csurgassuk a tojásfehérjéhez a 118 ºC-os szirupot. Keverjük egészen addig, míg a massza vissza nem hűl 50 ºC-osra.


5. Forgassuk hozzá a mandulás keverékhez. Addig keverjük a tésztát, amíg szalagot nem vet, vagyis amíg szépen, egyenletesen le nem csurog a massza a fakanálról. Egyenletes, fényes, folyós kell, hogy legyen a végeredmény. Nem szabad túlkeverni!


6. A masszát töltsük habzsákba. A habzsákot teljesen függőlegesen tartva nyomjuk a masszát a sütőpapírral bélelt tepsire. Ha elkészültünk bátran csapkodjuk oda a tepsit néhányszor a konyhapulthoz, így szépen szétterül a massza. Hagyjuk állni 30 percig a sütit.


7. Közben a sütőt melegítsük elő körülbelül 160 ºC-ra. De a biztos sütési hőfok sütőnként eltérő lehet. Ezt sajnos ki kell tapasztalni. A macaronokat 10 percig kell sütni. Félidőben, vagyis 5 percnél nyissuk ki a sütő ajtaját és támasszuk ki egy fakanállal. Így süssük tovább. Ha kivettük a tepsit a sütőből a sütőpapírt azonnal húzzuk le róla és így hagyjuk kihűlni.


8. Ez után lehet tölteni. Készíthetünk bele csokoládés tölteléket étcsoki, tejszín és vaj keverékéből. De rakhatunk bele gyümölcszselét, mascarponés gyümölcsös krémet, bármit. A lehetőségek csak a fantáziánkon múlnak.

A megtöltött macaronokat 24 órán át a hűtőben pihentetjük, másnapra tökéletes állagúra puhulnak!

Group 135 (1).png
ALDI logo good.png
facebookIkon.png
instagramIkon.png
youtubeIkon.png
pinterestIkon.png
tiktokIkon.png
faceRecept.png
faceSüti.png

© 2021. ROKSH

bottom of page