top of page
  • Szerző képeROKSH

Gyömbéres-citromos csirkeleves



Hozzávalók


A leveshez

1.5 kg csirke (tanyasi, zsigerelve, belsőségek nélkül)

1 nagy db vöröshagyma

2 közepes db sárgarépa

2 közepes szár halványító zeller

1 db póréhagyma

1 db jalapeño

3 ek gyömbér

5 g kurkumagyökér (kb. 1 teáskanál vagy egy kisujjnyi)

1 kávéskanál koriandermag

só ízlés szerint

bors ízlés szerint


A tálaláshoz

150 g spenót (bébispenót)

2 db citrom


Elkészítés


  1. Tegyük a tisztított csirkét egy nagy, vastag talpú, akár vasból készült edénybe, helyezzük mellé a tisztított zöldségeket: a nagyobb darabokba vágott vöröshagymát, sárgarépát, zellerszárat, póréhagymát, a hosszában felezett jalapenot (aki fél az erőstől, magozza ki). A gyömbért és a kurkumát sem kell lereszelni, maximum felezni, csak úgy dobjuk be a csirke mellé. Aztán jöhet a többi fűszer: só, bors és koriandermag. Végül öntsük fel hideg vízzel az egészet, úgy hogy mindent jól lepjen el.

  2. Nagy lángon forraljuk fel a folyadékot, majd vegyük alacsonyra a lángot, és gyöngyözve főzzük, ameddig a csirke megfő, hogy szinte darabokra esik. Ez kb. egy órát vesz igénybe. Közben néha ellenőrizzük, ha bármi feljönne a lé felszínére, azt kanalazzuk le róla. Ha van kukta a háztartásban, abban főzve gyorsíthatunk a folyamaton.

  3. Ha elkészült a leves, emeljük ki egy tányérra a csirkét, és villával szedjük le mindenhol a csontról a húst. Sűrű szűrőn öntsük át a levest egy tálalóedénybe. Ha túl sok lenne a lé, akkor itt a pillanat, hogy alaplének lefagyasszuk a maradékot. A zöldségeket tegyük félre, a maradék lébe ezeket is beleturmixolhatjuk, és másnapra egy krémlevest készíthetünk belőle.

  4. Tálalásnál tegyünk minden tányérba friss bébispenótot, rá a csirkehusit, egy-két szelet citromot, majd öntsük fel a forró húslevessel. Vékonyan szeletelt újhagymával, póréval vagy aprított petrezselyemzölddel díszíthetjük. Jó étvágyat hozzá!


Rendeld meg a hozzávalókat az ALDI-ból: ROKSH bevásárlólista


Köszönjük a receptet, Nosalty!

Group 135 (1).png
ALDI logo good.png
facebookIkon.png
instagramIkon.png
youtubeIkon.png
pinterestIkon.png
tiktokIkon.png
faceRecept.png
faceSüti.png

© 2021. ROKSH

bottom of page